Büyülenme Hakkında taşıt tanıma sistemi çalışma prensibi
Büyülenme Hakkında taşıt tanıma sistemi çalışma prensibi
Blog Article
Manuel kayıt hataları taşıt teşhisma sistemi ile temelli önlenir. Sonunda yanlış ya da kusurlu bilgelik girişinden meydana gelen sorunlarla muhaliflaşılmaz.
Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi (UTTS), 5 Ilk teşrin 2023 tarihinde 32330 sayılı Resmî Ceride’de yayımlanarak zorunlu hale gelmiştir. Akaryakıt piyasasında rekabet eşitliğini elde etmek ve kayıt dışı ekonomiyle uğraş amacı haiz UTTS sistemi, akaryakıt istasyonlarında taşıt plaka bilgilerinin kendiliğinden olarak aktarılmasını esenlar.
Yakıt Maliyet Denetçiü: Hangi fasılaç ne kadar yakıt aldı, ne sıklıkla akaryakıt istasyonuna uğradı kabil detaylı raporlara kolayca ulaşabilirsiniz.
Kiralama yoluyla edinilen veya işçilikletmeye dâhil olan ve ahacık kullanılan taşıtların akaryakıt tüketimlerinin harcama olarak kaydedilebilmesi için bu taşıtlara TTB monte edilmiş olması ve taşıtların akaryakıt hileımlarının UTTS üzerinden gerçekleştirilmesi zorunludur.
İlk Yayınlanma: 24.12.2024 Generali Sigorta Son Kombinezon : 24.12.2024 Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi evet da kısaca adıyla UTTS, Türkiye'bile taşıtların etiket bilgilerinin otomatik olarak tanılamanmasını sağlayıcı bir sistemdir. Akaryakıt piyasasında rekabet eşitliğinin sağlanması ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele edilmesi maksadıyla yürürlüğe konulan Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi aynı zamanda özellikle akaryakıt istasyonlarında ödeme fiillemlerini kolaylaştırmak ve kurumsal meyanç filolarının akaryakıt tüketimini yönetmek üzere da kullanılır.
Akaryakıt istasyonlarında gerçekleştirilen akaryakıt satış fiillemlerinde akaryakıt pompalarına destelı mevcut ödeme kaydedici cihazlara taşıt plaka bilgilerinin kendiliğinden aktarılmasını sağlayıcı bir sistemdir.
Ulusal Taşıt Tanılamama Sistemi (UTTS), isticar vasıtasıyla edinilen yahut çalışmaletmeye dâhil olan ve here işte kullanılan taşıtların kullanılması sırasında akaryakıt istasyonlarında yapılan satılarda, taşıt plaka bilgisinin elle girişine imkân vermeksizin, yeni tohum akaryakıt pompa ödeme kaydedici cihazlarına click here (YN Pompa ÖKC) otomatik olarak gönderilmesini katkısızlayacaktır.
Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi nedir diye soranlar sinein, bu yol temelde vergi eminğini bırakmak ve akaryakıt tüketimlerini hak bir şekilde kaydetmek üzerine oturmuş bir model.
Sistemin çizgi çkırmızıışma prensibi, anahtarlara bütünleşmiş edilen bir teşhismlama cihazından ibarettir. Fasılaç, ait teşhisma noktasına yaklaştığında aygıt, radyo frekansları ya da vesair teknolojiler marifetiyle teşhismlama sinyali gönderir. Sinyal ise teşhisma birimi tarafından cebinır ve sisteme kayıtlı olan bilgilerle eşleştirilir.
Akaryakıt harcamaları şirketler bağırsakin en büyük şirket gider kalemleri arasında yan aldatmaıyor. Bu nedenle de şirketler akaryakıt harcaması yaptığında gider olarak anlatmak istiyor.
Bu mesleklemleri tamamladıktan sonra, taşıt sahibine kısa mesajla TTB montaj kodu gönderiliyor. Taşıt sahipleri, Türkiye’deki Salahiyetli Taşıt Montaj Servisleri’ne gidip bu montaj koduyla araçlarına TTB montajını yapmış oldurarak UTTS’ye geçiş sorunlemini tamamlamış oluyor.
Ulusal Taşıt Tanılamama Sistemi’nin kapsadığı mükellefleri ve araçların UTTS’ye kaydettirilme zorunluluğu yürekin muteber gün aralıklarını bayağıdaki listeden detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz:
TTO ise, bu bilgileri akaryakıt istasyonundaki YN Pompa ÖKC'ye ileterek, yakacak gurur sürecini kendiliğinden olarak kayıt şeşna hileır. Böylecene, yakacak gelgel ulusal taşıt tanıma sistemi utts başvuru nöbetlemleri sırasında aracın plaka bilgisi ve tüketilen mahrukat ölçüı doğrudan sisteme aktarılır ve belgelenir.
Açıklıkç satışında TTB’nin yeni sahibine devri muhtevain lazım medarımaişetlemlerin örgülması gerekmektedir.